Roddis, Compex och tåhävningar…

IMG_0745

Var hos sjukgymnasten för en andra stötvågs-behandling igår. Utöver stötvågs-behandling ska jag dessutom köra 5 olika sorters tåvävningar varje dag. Sittande, stående, explosiva, studsande, på ett ben, på två ben, i trappa, etc… Detta ska jag göra följande 12 veckor VARJE DAG! Nu gäller det verkligen att sätta upp det mentala målet högst upp i medvetandet för att motivera sig att göra detta! Målbilden att äntligen kunna få komma igång med löpningen på riktigt igen och förbli skadefri. Den här gången ska jag löpa linan ut och köra de här 12 veckorna även om jag blir symptomfri samt trappa upp träningen väldigt försiktigt. Jag har inget lopp planerat i närtid så jag har ingen klocka som tickar. Nu är det bara att bestämma mig för att inte rusa iväg och köra på för hårt för tidigt. DET är min utmaning! Att känna mig frisk, men inte få köra på ordentligt.

Idag provade jag att koppla på mig min Compex samtidigt som jag körde ett roddpass. Jag ställde in Compexen på ”Uthållighetsträning” för främre lår. Det innebär att den först värmer upp musklerna i några minuter för att sedan köra 220 muskel-kontraktioner med lite återhämtning emellan. Passet landade på ca 1 timme och drygt 13 km, vilket faktiskt var ganska slitit när lårmusklerna stimulerades 220 gånger till nära maximal kontraktion. Det märks kanske märks på att pulsen ökar i förhållande till tempo. Kroppen behöver ju syresätta främre lårmusklerna mer intensivt än den behöver utan de elektriska impulserna så det är ju inte så konstigt att pulsen och ansträngningen ökar. Det var faktiskt första gången jag körde med Compexen under ett roddpass (jag använder den mest för återhämtning efter framförallt löp-pass), men definitivt inte sista! Det var en riktigt härlig känsla att få den extra belastningen och känna hur kroppen fick kämpa med syresättningen. Det enda som var lite störigt var att elektroderna var nära att lossna när jag blev svettig så jag fick trycka till dem lite då och då. Det finns ju en sorts ”strumpa” som Compex har i sitt sortiment som man kan ha runt benen ovanför poddarna för att de ska fixeras. Kanske läge att införskaffa 2 såna ”strumpor” för kommande pass.

De senaste veckorna har jag kört en del rodd och det märks. Idag kunde jag ligga på 85 – 90 % maxpuls i ca 40 minuter utan att dra på mig mjölksyra. Jag är absolut inte i form, men det är ändå ett helt ok tecken på att jag är på rätt väg.

Ytterligare 2 stötvågs-behandlingar är inbokade (de 2 kommande måndagarna) och förhoppningsvis behövs inte fler efter dem. Då kan jag fortsätta med tåhävningarna och förhoppningsvis också parallellt börja springa korta och ”snälla” rundor. Pepp pepp… 🙂

 

 

Kolla gärna in min sponsors kläder! 

 

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/danlarrunnerslife” box_width=”250″ box_height=”” locale=”en_US” responsive=”0″ show_faces=”1″ show_stream=”0″ hide_cover=”0″ small_header=”0″ hide_cta=”0″ ]

 

 

Kommentera