Roddmaskin är överraskande kul!

IMG_0354Nu har jag äntligen fått komma igång med träningen på riktigt igen! Och konditionsträningen består uteslutande av roddmaskin för att bespara högerfoten belastning så den förhoppningsvis ska bli bra inom en månad. Jag har aldrig testat roddmaskin tidigare och inser nu att jag borde ha gjort det. Dels tycker jag att det är riktigt kul och dels så känns det verkligen som att det ger en bra konditionsträning. Idag kom jag upp över 90 % av maxpuls, vilket ger mig sån kick! Att känna hur kroppen sliter och svarar är det bästa som finns! Järnsmaken i munnen och mjölksyran som sprutar i musklerna! Jag märker att jag blir bättre för varje gång jag tränar. Säkert både tekniskt och konditionsmässigt. Jag tror också att jag kommer att ha nytta av överkropps-träningen som roddmaskinen ger. Jag är ju, som jag skrivit tidigare, otroligt dåligt tränad på överkroppen. Har inte hittat något rolig träning för den, men genom rodden får jag iaf lite bålträning tack vare att rygg och axlar är med i dragrörelsen samt mage i tillbakarörelsen.

I kombination med mitt nya träningsupplägg har jag passat på att sluta snusa. Jag har slutat 2 gånger tidigare så jag vet ungefär hur det ska gå till och vilka utmaningar som finns. ”Slutat 2 gånger tidigare” säger någon… Ja, det innebär också att jag börjat snusa 3 gånger… 🙂 Ena gången efter 3 år och sista gången efter ca 1 år. Iallafall… Att sluta snusa innebär bland annat att jag lägger på mig några extra kilo (jag har gått upp ca 4 kilo på 3 veckor) samt att jag småäter i stort sett HELA TIDEN! Det kan vara allt från semlor till Läkerol. Från äpple till kladdkaka… Det kvittar nästan vad det är jag stoppar i ansiktet bara det underhåller mig en stund. Jag vet också att detta är övergående, men just nu är det ingen risk att träna för mycket baserat energi-intaget iaf… 🙂

Ganska exakt 2 månader kvar till Lill-Ultran på Österlen. Än så länge håller jag träningsplanen helt ok och jag är motiverad. Om en månad ska jag påbörja löpträningen och det är då beskedet kommer om jag kommer kunna springa i april. Jag håller att tummar jag kan för att det ska funka och är tacksam för om du gör detsamma! 🙂

 

 

 

Kolla gärna in min sponsors kläder! 

 

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/danlarrunnerslife” box_width=”250″ box_height=”” locale=”en_US” responsive=”0″ show_faces=”1″ show_stream=”0″ hide_cover=”0″ small_header=”0″ hide_cta=”0″ ]

 

 

Kommentera