Roligt långpass med lite backar – 27,8 km

2015-04-29 12.32.25Idag hade jag inte någon direkt plan med rundan. Jag skulle bara ta på mig skorna och se hur kroppen svarade och rätta mig efter det. Och kroppen gav helt ok besked. För att vara säker på att jag inte har nån infektion i kroppen stannade jag vid ca 8 och 10 km och kontrollerade återhämtnings-pulsen. Den gav mig bra besked båda gångerna så jag körde vidare och det blev därför ett långpass.

Jag sprang på vägar där jag inte sprungit förr. Det bästa med det är att man inte riktigt vet vad som väntar och hur långt det ska bli. Det värsta med det är att man inte riktigt vet vad som väntar och hur långt det ska bli. 🙂 Efter att jag rundat Dagstorps Kyrka, fortsatt på grusvägen mot Trä och svängt vänster mot Annelöv kändes som att jag var på väg hem och att hälften var avklarat. 2015-04-29 14.01.51Men när jag kom ner till Dösjebro station (norra sidan) hittade jag en cykelväg som jag inte sett innan. Eftersom jag redan var på upptäcktsfärd tänkte jag att det vore kul att se vart den leder och började springa den. Med facit i hand var det ingen genväg iaf… Utan snarare 3 km längre än om jag sprungit den väg jag tänkt att ta från början. Så jag tackar cykelvägen från Dösjebro till Kvärlöv för att jag fick 3 km extra träning helt gratis! 🙂

Om jag ska summera dagens övning måste jag nog säga att kroppen levererar enligt plan. Ett snitt-tempo på 5:44 och en snitt-puls på 171 slag/min (83% av max) utan att dra på mig kramp eller för mycket mjölksyra är jag riktigt nöjd med! Nu ska den få vila 2 dagar innan det är dags för Toughest i Malmö på lördag. Det ska bli kul att vistas utanför komfortzonen och få använda överkroppen. 🙂


Kommentera