Runda med fjäll-ryggsäcken – 7,3 km

on

RyggsäckIdag stod kortare runda på programmet och för att piffa till den lite tog jag på mig fjäll-ryggsäcken. Det är den ryggsäcken som jag kommer att springa med i fjällen till sommaren. Den är såklart packad med den utrustningen som jag har tänkt att ha med, men exklusive mat och kläder. Så när jag springer i fjällen kommer den att väga ytterligare 3-4 kilo vid start och ca 2 kilo vid målgång.

Kroppen fortsätter att ge positiva signaler. Tempot var helt ok (5:23 min/km i snitt) och den sista kilometern var den snabbaste. Och jag kunde absolut ha fortsatt ytterligare en stund om jag hade velat, men idag stod inte en längre runda på programmet så jag nöjde mig med de 7 kilometrarna som det blev.

Ryggsäcken är bekväm och jag tror att vi kommer att trivas bra tillsammans under några härliga mil i de svenska fjällen i sommar. Planen är som sagt att starta i Ljungdalen för att sedan springa upp till Dunsjöfjället, sedan ner till Vålåsjön, sedan upp till Helags-glaciären för att sedan springa tillbaka till Ljungdalen. Jag beräknar sträckan till 70-100 km totalt och en väldigt massa trevliga höjdmeter. 🙂

Kommentera