Stavlöpning i backar i Lule – 5,4 km

IMG_2200

Wow! För första gången i mitt liv fick jag idag prova på att köra stavlöpning. Och dessutom i härliga backar vid Ormberget i Lule! Det var en underbar morgon med blå himmel och luft full av syre. Det var med andra ord helt perfekt för ett träningspass!

Att köra med stavar var en helt ny upplevelse. Pulsen höjdes, mjölksyran kom och hyper-ventileringen fann inga gränser. Min kropp är uppenbarligen inte van vid att jobba med överkroppen, vilket blev enormt uppenbart idag. 🙂 När jag sprang utan stavar kom pulsen ner direkt och återhämtningen fungerade bra, vilket kändes skönt med tanke på helgens utmaning. Vi körde intervaller i backarna med olika kombinationer av stav-isättningar. Med tanke på att jag är helt talanglös när det gäller koordination och kroppskontroll så körde jag passgång alldeles för ofta… 🙂

Däremot kan jag se att jag nog borde köra med stavar under en del pass hemma för att öka syreupptagningsförmågan. Det är inte för inte som skidlöpare är bland de bäst tränade av alla idrottsmän/kvinnor. Det gör också att jag skulle stärka överkroppen för att på så sätt kunna hålla den upprätt under längre löppass. Kort sagt: Det här var inte sista gången jag sprang med stavar!

 

Stort tack till mina kollegor i Lule för att ni släpade med mig i spåret idag! Det uppskattade jag väldigt mycket!

 

 

 

Kolla gärna in min sponsors kläder! 

 

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/danlarrunnerslife” box_width=”250″ box_height=”” locale=”en_US” responsive=”0″ show_faces=”1″ show_stream=”0″ hide_cover=”0″ small_header=”0″ hide_cta=”0″ ]

 

 

Kommentera