Stavlöpning i morgondis – 3,6 km

IMG_2283Igår köpte jag ett par billiga stavar för att testa på stavlöpning på hemmaplan. I augusti var jag ju uppe hos mina kollegor i Luleå och fick testa på stavlöpning för första gången och insåg snabbt att det var en otroligt effektiv träningsform för att träna upp syreupptagningsförmågan.

Anledningen är ganska logisk. Eftersom man med hjälp av stavarna aktiverar överkroppen tvingas kroppen syresätta fler muskelgrupper, vilket gör att lungor och hjärta får jobba hårdare och syreupptagningen tränas upp.

De stavarna jag köpte var de billigaste tänkbara. Teleskop-stavar för 150 kr på Stadium Outlet. Ni som känner mig vet att det inte är så jag brukar göra. Jag brukar alltid gå på det dyraste direkt, men denna gången tänkte jag att jag vill prova lite innan jag går på bättre grejor. Känns lite ovant om jag ska vara ärlig… Att köpa billigt alltså… 🙂 Efter några kilometer nu på morgonen ser jag att stavlöpning är något jag ska köra regelbundet, men jag inser också att jag inte köpt de bästa stavarna. Så det tar nog inte speciellt många veckor innan jag har köpt några bättre… 🙂

Den rundan jag körde idag brukar kännas ganska ordentligt i lungorna. Särskilt på mornarna, men inte så konstant som det var idag. Jag hade smärta i lungorna i stort sett hela vägen och mjölksyran låg och lurade efter bara en kilometer.

 

 

Kolla gärna in min sponsors kläder! 

 

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/danlarrunnerslife” box_width=”250″ box_height=”” locale=”en_US” responsive=”0″ show_faces=”1″ show_stream=”0″ hide_cover=”0″ small_header=”0″ hide_cta=”0″ ]

 

 

Kommentera