Svag förbättring, men hoppet lever!

IMG_0598Efter att hälsporren försvann har jag dragit på mig en inflammation i hälsenan som gör att det tar några kilometer in på varje pass innan den blir varm och smärtfri. Min förhoppning är att den ska läka genom att jag rör på mig och jag märker att det har blivit bättre de senaste veckorna, vilket gör att jag fortfarande har hopp om att kunna följa planen för att kunna stå förberedd på startlinjen för UltraVasan90 den 20e augusti. Men… då ska allt studsa min väg i drygt 2 månader till. Inga skador, förkylningar eller annat crap.

Idag fick jag nöjet att springa med min bästa vän och bror i Sisjön. Grym miljö och härligt att få träna med brorsan! Denna veckan har jag följt planen att avverka 22 km uppdelat på 3 pass. Fokus har legat på att köra ”feelgood”-tempo och bara få kroppen inställd på att springa och bli van att nöta kilometer. Någon intervall har väl smugit sig in då det nästan är omöjligt att hindra sig själv från att spurta när det kommer en perfekt uppförsbacke som bara skriker efter att bli utmanad! 🙂 Formen är allt annat än bra. Jag är nere på 46 i VO2Max och tempot är över minuten sämre än innan hälsporren kom i november, men nu ska jag börja min resa uppåt och hålla fokus på alla framsteg istället för att gräma mig över min nuvarande prestationsförmåga.

Nästa vecka ska jag öka till 26 km löpning fördelat över 4 pass. Ska även klämma in 2 roddpass. Och framförallt glädjas åt att jag faktiskt kan springa i mina underbara ”barfotaskor” och känna lycka av att få vara ute i naturen igen!

 

 

Kolla gärna in min sponsors kläder! 

 

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/danlarrunnerslife” box_width=”250″ box_height=”” locale=”en_US” responsive=”0″ show_faces=”1″ show_stream=”0″ hide_cover=”0″ small_header=”0″ hide_cta=”0″ ]

 

 

Kommentera