Tankarna går till Frankrike och Libanon

FullSizeRender

Den här helgen kommer alltid minnas med sorg! Ondskan har slagit till mot oskyldiga civila människor i både Frankrike och Libanon. En ondska som övergår mitt förstånd. En ondska som varken kan förklaras eller försvaras. En ondska som vill skrämmas oss in i ledet och acceptera dess spelregler och livsåskådning.

Attentaten väcker så många känslor. Avsky, hat, ilska… Men framförallt sorg och empati för de som mist nära och kära. Deras helg skulle ingen behöva uppleva. Deras helg måste kännas så fruktansvärt orättvis och hemsk. Deras helg kommer för alltid finnas som ett ärr i dess inre.

I all den här fasan och misströstan måste vi världsinvånare nu enas och visa att kärleken är större och starkare än ondskan och hatet! Och låt oss se detta för var det är: En extremistgrupp som använder Allahs namn för att begå vansinniga och fruktansvärda handlingar. Därför måste vi andra enas och gemensamt bekämpa denna grupp. Och det måste ske NU! Nu är det läge för politikerna att få spaden i jorden och åstadkomma förändring! Vi andra måste samtidigt visa att vi inser att det handlar om en extremistgrupp inom islam, inte alla muslimer! Med ett generellt hat mot muslimer kommer inte hjälpa till att komma framåt mot en lösning, tvärtom. Det kommer bara skapa mer hat och större klyftor mellan oss.

Under min löprunda idag sprang jag längs Öresund. Jag slogs av tanken om det var jag som tvingades fly från allt jag ägde och hade för att komma bort ifrån människor som vill skända och döda. Danmark ligger väldigt nära, men även om det låg längre bort hade jag förmodligen också satt mig och min familj i en skranglig båt. Inte för att jag blundat för riskerna med det utan för att det var det ända alternativet för överlevnad. Jag hade den innan, men idag stärktes verkligen min uppfattning om att vi ska hjälpa de som flyr från grymheter som vissa grupper ställer till med! Det hade jag önskat om jag tvingats fly!

Kort summering om löpningen. Idag var 19e dagen i rad och kroppen svara på bra. Denna veckan kom jag upp i drygt 40 km. Nästa vecka ökar jag till minimum 4 km per dag (istället för 3 km) för att stegvis öka träningsbelastningen.

 

Kolla gärna in min sponsors kläder! 

 

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/danlarrunnerslife” box_width=”250″ box_height=”” locale=”en_US” responsive=”0″ show_faces=”1″ show_stream=”0″ hide_cover=”0″ small_header=”0″ hide_cta=”0″ ]

 

 

Kommentera