Test av nya Dobsom Karleby lager 2-tröja – 10,4 km

Karleby skog

När jag vaskade brevlådan idag låg där ett paket från Dobsom innehållande deras höstnyhet: Lager 2-tröjan Karleby! Vädret idag var inte ett ”lager 2-väder”, men det kvittade. Jag var ivrig att testa den även om termometern stod på nästan 20 grader! 🙂

Det första som slog mig när jag satte på mig tröjan var hur behaglig den var att ha på sig. Den sitter bra över kroppen, har långa ärmar med hål för tummen och har luva, vilket jag gillar. Tyget är 4-vägs stretch som gör att den är följsam och bekväm även när man är i rörelse. Materialet ska transportera bort fukt och det vill jag lova att jag testade idag med rådande utetemperatur! Och visst var jag svettig på t-shirten under, men skulle gissa att t-shirten skulle se i stort sett likadan ut även om jag sprungit utan Karleby. Karleby transporterade imponerande mycket fukt från kroppen! Det bådar gott för kommande pass när temperaturen är mer rätt för plagget. 🙂

 

Dobsom KarlebyEn annan sak som jag verkligen gillade var alla fickorna! En bröstficka, en ficka på vardera sida i ”hand-höjd” samt en ficka bakåt på högersida (den hamnar vid svanken). Det gör att man lätt har plats för de sakerna man kan behöva ha med sig på löp-passen, men även praktiskt när man använder den som fritidsjacka/tröja. Fickan som går bakåt är perfekt t.ex. för energi-bars eller annat som man vill äta under längre pass.

Utöver en bra funktion tycker jag att den är riktigt snygg! Mönstrad grå/blå med snygga orange/röda dragkedjor som kontrast. Det gör att jag kommer att använda den ofta! Både som fritids-jacka/tröja och som träningsplagg.

 

Dagens löp-pass var helt ok. Kunde hålla tempot uppe trots hög puls, vilket indikerar att jag börjar komma i bättre form. Core-passet som skulle ägt rum idag får vänta till imorgon då jag tänkte kombinera det med ett back-pass.

 

Kolla gärna in min sponsors kläder! 

 

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/danlarrunnerslife” box_width=”250″ box_height=”” locale=”en_US” responsive=”0″ show_faces=”1″ show_stream=”0″ hide_cover=”0″ small_header=”0″ hide_cta=”0″ ]

 

 

Kommentera