Testade 5 km löpning…

on

Våren har inte riktigt bestämt sig, men idag bjöds det på fin fint löparväder. Kvicksilvret låg runt 10 grader, blå himmel, vindstilla och otäckt mycket syre i luften. Idag hade jag bestämt mig för att ge mig ut på en löprunda i skogen på 5 km för att känna efter hur hälsenan mår. Tidigare har jag känt smärta i början av rundorna innan den blivit varm, men idag funkade den perfekt från start. De första 3 kilometrarna var helt smärtfria och det enda som gäckade mig var den dåliga löptekniken och den dåliga kondisen som gjorde att jag fick slita ganska ordentligt trots det relativt lugna tempot (ca 5:30 min/km). Efter 3,5 km började jag känna av hälsenan… Inte smärta utan snarare begynnande smärta eller obehag. Jag springer ju fortfarande med mina ”opererade” löparskor, vilket gör att jag slipper trycket från hälkappan. Så det obehaget jag känner är helt och hållet belastningsbaserat. Däremot ökade inte obehaget eller smärtan den sista 1,5 kilometern, vilket var bra. Det gör att jag inser att hälen fortfarande inte är läkt, men den håller definitivt på att bli bättre. Planen är därför att fortsätta med alla grejer som jag håller på med för att få min vad att vara avslappnad och fräsch. Compex, massage med Ormsalva och nötande med den elaka foamrollern kommer alltså fortsatt att vara nära vänner till mig. Och sen måste jag ta tag i de där rehab-övningarna som jag fått också. Men shit va tråkigt det är! Men visst… kan de göra så att jag blir bra fortare så är det ju värt det…

Med 1 månad och 1 dag kvar till GBG-varvet så lever hoppet. Syreupptagningen börjar bli bättre (Vo2Max är nu uppe i 47) och hälen känns bättre och bättre för varje vecka så nog ska jag klara av att ta mig runt GBG på ett hyggligt sätt. Fort kommer det inte att gå, men runt borde jag komma tycker jag. Mitt mål är att skynda relativt långsamt med träningen dit genom att köra 3-6 km-rundor i 2,5 vecka till för att sedan testa en 8 km-runda och en vecka innan varvet köra en 10-12 km-runda. Klarar jag av det kommer jag att klara av GBG-varvet också.

 

Kolla gärna in min sponsors kläder!

 

 

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/danlarrunnerslife” box_width=”250″ box_height=”” locale=”en_US” responsive=”0″ show_faces=”1″ show_stream=”0″ hide_cover=”0″ small_header=”0″ hide_cta=”0″ ]

 

 

Kommentera