Underbar morgon med intervall-löpning!

Vaknar upp till en fantastiskt vacker morgon! Solen skiner och det är helt perfekt temperatur (enligt mitt tycke) för en löprunda! Luften är så härligt ”orörd” och frisk en sån här morgon. Den fyller lungorna så lätt med syre och själen studsar av lycka.

Dessutom gjorde jag något som jag inte gjort på hur länge som helst… Jag körde ett intervall-pass med korta intervaller! 5 x 60 sek-intervaller med fullt järn och 60 sek lugn jogg emellan. Jag började med ca 7 min uppvärmning i 5:20-tempo. Under uppvärmningen kände jag efter hur hälen mådde, men den gav mig inga större protester. Så jag laddade på med första intervallen. Allt vad jag orkade! Hela kroppen skrek efter syre och endorfinerna flödade! Det var längesen jag upplevde något så förlösande i tränings-sammanghang… Jag peakade på 184 bpm, men återhämtningen gick inte ner riktigt bra efter avslutad intervall. Det sket jag i… Jag startade intervall nummer 2 med samma kraft som den första! Kom upp på 184 bpm igen och den här gången gick pulsen ner bra i återhämtningen. Intervall 3, 4 och 5 kom jag upp i 187 bpm med helt ok återhämtning mellan dem och jag fick känna den efterlängtade smaken av järn i munnen och stumnande ben. Det var helt underbart!

Jag vet att min nuvarande prestation är så oändligt långt ifrån där jag har varit och där jag vill vara, men just nu fokuserar jag på att fira de här små segrarna. Alla steg i rätt riktning tar jag tillvara på för att mentalt motivera mig att fortsätta jobba med det kroppen för stunden klarar av. Och idag hämmade inte hälsenan mig alls under löprundan, men det intressanta är hur den känns när den blivit kall och framförallt imorgon bitti. Jag kommer att vårda den nu direkt med min Compex, massage med Ormsalva och därefter med min elaka foamroller de stunder jag sitter i soffan
.

Imorgon är det 2 timmar volleyboll som gäller och på söndag ska jag ut med cykeln på en lite längre runda är tanken.

 

 

Kolla gärna in min sponsors kläder!

 

 

 

 

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/danlarrunnerslife” box_width=”250″ box_height=”” locale=”en_US” responsive=”0″ show_faces=”1″ show_stream=”0″ hide_cover=”0″ small_header=”0″ hide_cta=”0″ ]

 

 

Kommentera