Vedhantering och rodd = Bra söndag!

on

ved

Hälsenan börjar så smått kännas bättre. Springer nu 2 x 4 km/vecka utan att känna smärta dagen efter. De löpfria dagarna fortsätter jag med de oändliga tåhävningarna. Hade jag inte varit SÅ motiverad för att kunna springa igen hade jag aldrig förmått mig att göra dem. De är så galet tråkiga!

En annan sak jag är otroligt tacksam för är att jag har Roddis. Idag avslutade jag andra veckan i det 12-veckorsprogram som RowPro satt upp för mig. På dagens schema stod ett 9,25-km pass med 4 st. kilometerintervaller. Ett riktigt utmanande pass som ger härlig känsla av mjölksyra och järnsmak i munnen! Träningen har uppenbarligen givit resultat då jag idag klarade av att hålla samtliga 4 kilometerintervaller under 2 min/500 meter-tempo med högsta motståndet (som jag alltid har) på roddmaskinen. Denna veckan blev det 7 roddpass på totalt ca 44 km och 2 löppass på totalt 7 km.

skarmavbild-2016-09-18-kl-18-28-38Det ska bli kul att se hur jag fortsätter att utvecklas i takt med att passen successivt blir tuffare och tuffare i programmet. Om 6 veckor är det ett pass på 19,25 km med 5 st. x 2 kilometerintervaller på programmet! Tills dess hoppas jag VERKLIGEN att jag utvecklats! 🙂

Som en uppvärmning inför dagens roddpass hanterade jag lite ved från stock till stapling. Knappt 1 kubik björkved, men det tog ca 2 timmar och jag hann att bli varm… 🙂 När man inte köper färdigklyvd ved värmer veden 2 gånger. 1 gång vid hanteringen (bära stockar, såga i 30 cm-bitar, klyva och stapla) och en gång i kaminen! 🙂

Nästa vecka står 7 roddpass på totalt ca 42 km och 2 löppass på totalt 8 km. En ”återhämtningsvecka” i roddprogrammet, vilket jag ska försöka hålla. Alltid lätt att få för sig att köra hårdare än det står bara för att man kan. Men jag ska göra mitt bästa för att hålla mig till planen då veckan efter nästa har betydligt tuffare pass på programmet!

 

Kolla gärna in min sponsors kläder! 

 

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/danlarrunnerslife” box_width=”250″ box_height=”” locale=”en_US” responsive=”0″ show_faces=”1″ show_stream=”0″ hide_cover=”0″ small_header=”0″ hide_cta=”0″ ]

 

 

Kommentera