Vem kunde tro att cykling var en prylsport? *ironi*

Idag kom det ett paket med en ny sadelstolpe till min mountainbike. Då jag inte har en fulldämpad mountainbike tenderar det att bli ganska stötigt när jag kör i skogen. Något som naturligtvis drar ner farten och gör färden mindre komfortabel. Att köpa en heldämpad hoj kändes som ett lite för stort steg då de kostar lite mer än dubbelt så mycket som den jag har.

Men efter att en kollega (tack Magnus) tipsade mig om en dämpad sadelstolpe kunde jag inte hålla mig från ”beställ”-knappen och idag fick jag den levererad. Lagom till långhelgen och allt! 🙂 Såklart slet jag upp paketet och monterade det nya inköpet direkt på cykeln och gav mig ut på en runda som var identisk med den jag körde igår så att jag enkelt kunde jämföra känslan och prestandan.

Låt mig säga så här: Det blev en helt ny cykel! Jag kunde hålla mycket högre fart på de partierna som jag tidigare behövt att bromsa för att jag tvingats till halvstående för att parera de små ojämnheterna. Nu kunde jag fortsätta att trampa sittande och ösa på istället. Jag kapade nästan 3 minuter på knappt 9 km! Visserligen med 3 slag högre snittpuls, men ändå! Och komforten var som natt och dag!

Nu har jag aldrig testat en heldämpad cykel, men det här borde vara så nära man kan komma och för ett rimligt pris och en rimligt insats. Däremot ställde jag sadeln lite lågt vilket gjorde att jag inte hade en optimal sittställning. Detta justerade jag när jag kom hem så nästa runda kan bli ÄNNU skönare, snabbare och bättre! 🙂

Att cykling är en prylsport tror jag de flesta visste, men när man hittar såna här sköna genvägar och slipper tömma hela plånboken för att höja upplevelsen så mycket känns det riktigt bra!

 

Kolla gärna in min sponsors kläder!

 

 

 

 

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/danlarrunnerslife” box_width=”250″ box_height=”” locale=”en_US” responsive=”0″ show_faces=”1″ show_stream=”0″ hide_cover=”0″ small_header=”0″ hide_cta=”0″ ]

 

 

Kommentera