Vila och After Ski ger nya krafter! – 6 km

on

FullSizeRender

Efter en vecka i fjällen med skidåkning, snölek och grym After Ski var det idag dags för det första löp-passet. Det var helt underbart! Som jag hade längtat! Det är nästan lite otäckt hur beroende jag blivit av löpning. Jag får abstinensliknande symptom inte helt olikt de man får när man ska sluta snusa eller liknande. Det kryper i kroppen och jag känner mig ”inte hel” på nåt sätt. Det är verkligen något som saknas när jag inte får en tillräcklig dos av löpning.

Idag blev det min favorit-6km-runda. Den innehåller 5 km härlig terräng och 1 km grusväg. Efter regn och stormar hade de 5 terräng-kilometrarna blivit härligt utmanande. Det låg träd kors och tvärs över stigen och vattenpölar/gyttjepölar om vartannat. Det var framförallt kilometer 5 som innehöll mest naturliga hinder. Det är ytterligare en försvårande omständighet att springa denna naturliga hinderbana i skymning/mörker med pannlampa. Det är lätt att missa smågrenar och mindre ojämnheter i underlaget, vilket kan göra rejält ont om man inte är uppmärksam.

Det som förvånade mig var att jag kunde hålla ett ganska högt tempo med tanke på terrängen och mörkret. Det brukar kosta en del fart, men jag höll mig runt 5 min/km på 5 av 6 km och den som var rejält utmanande slutade på 6:42. Det måste jag ändå vara riktigt nöjd med.

Kommentera