Vilse på lunchen – 8,2 km

Idag tänkte jag ta en löprunda på lunchen på ca 5 km. Brukar vara ganska lagom. Ingen längre tid, men ändå komma ut och röra på benen lite. Tänkte att jag skulle springa ner till stan och ev. handla några grejer på Baltzarsgatan, vilket hade blivit 4-5 km. Jag tänkte att jag skulle försöka ta smågator ner för att slippa de största korsningarna och då slippa stanna till för många gånger. Efter en kilometer springer jag på gator jag aldrig varit på tidigare, men jag förlitar mig på mitt lokalsinne som normalt brukar vara ganska välkalibrerat. Efter att ha sprungit ca 2 km ser jag en viadukt på långt håll som jag tycker mig känna igen. Jag tänker att jag då befinner mig vid stadshuset och snart kommer in på Lugnet.

Skärmavbild 2015-10-13 kl. 13.27.44När jag kommer närmare viadukten ser jag texten ”Rosengård – Man kan ta en kille från Rosengård, men man kan inte ta rosengård från en kille – Citat Zlatan”. Jag har aldrig sett denna skylten live, vilket gör att jag inser att jag inte har den blekaste aning om var jag befinner mig i förhållande till Baltzarsgatan. Jag springer vidare och kommer fram till ett litet torg (som jag aldrig sett innan), vidare mellan hyreshus och parker. Till slut ser jag ett landmärke som jag känner igen, City Gross i Rosengård. Baserat på den vet jag åt vilket hålla jag ska fortsätta min resa för att komma tillbaka igen. Jag inser också att jag inte kommer att hinna ner till Baltzarsgatan för att handla utan får försöka hitta närmaste vägen tillbaka till kontoret. Jag har en funktion i klockan där jag ser riktning och sträcka tillbaka till starten. Jag tittar och följer den slaviskt för att minimera risken att springa vilse igen.

Efter 8,2 km når jag till slut kontoret. Jag reflekterar över att det i efterhand var ganska kul att jag sprang vilse. Dels för att jag blev väldigt förvånad själv över hur dåligt lokalsinne det visade sig att jag har, men kanske framförallt att jag fick se nya platser i Malmö. Platser som jag inte besökt eller sett innan. Malmö är verkligen en häftig stad på det viset att det är så mångkulturellt och har en sån bred flora av intryck. Dessvärre hade jag nog aldrig planerat att besöka t.ex. Rosengård så därför är jag nu glad att mitt dåliga lokalsinne tog mig dit.

 

 

Kolla gärna in min sponsors kläder! 

 

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/danlarrunnerslife” box_width=”250″ box_height=”” locale=”en_US” responsive=”0″ show_faces=”1″ show_stream=”0″ hide_cover=”0″ small_header=”0″ hide_cta=”0″ ]

 

 

Kommentera